Malalties relacionades amb el dolor

Recentment investigadors de la Universitat de Cambridge, al Regne Unit, han descobert el gen culpable d'una malaltia relacionada amb el sistema nerviòs anomenada Riley-day. Les persones que pateixen aquesta malaltia no tenen desenvolupat el sentit del tacte i no perceben la sensació de dolor. Açò provoca que es troben exposats a molts perills en la seua vida diaria en els que molts de nosaltres ni reparem; com per exemple cremar-se al  provar el menjar, no anar al metge quan  tenen  una hernia, o més coses de les que nosaltres ens adonem gracies a la sensació de dolor (de la que aquestes persones no disposen) el qual, encara que ens semble desagradable i que viuriem millor sense ell, és de gran utilitat.
     El gen responsable d'aquesta malaltia és el SCN9A, i aquest nou descobriment s'ha publicat a la revista Nature (com molts dels descobriments de caràcter científc dels nostres dies).
    Aquest descobriment, a més de servir d'ajuda per a les persones afectades per a aquesta extranya dolència (i per a les futures afectades), també ajudará a la creació de nous analgèsics que no tinguen efectes secundaris sobre l'organisme.
 
SANDRA CÓRDOBA
 

 

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Malalties relacionades amb el dolor

  1. dan diu:

    Aquesta malaltia és un bon recordatori que el dolor es, en principi, una bona cosa. Un senyal d’alarma imprescindible per la supervivència.
    (Una altre cosa és quan l’alarma no funciona com cal.)

  2. Aprofite l’avinentesa per enllaçar un article sobre fibromiàlgia escrit per dan, autor del comentari anterior, a qui voldria felicitar pel seu blog sobre ciència “CENTPEUS”

    http://centpeus.blogspot.com/2006/12/fibromilgia-o-viure-al-voltant-del.html

Els comentaris estan tancats.